Információk a reprodukciós eljárásról

Kedves Érdeklődők!

 

Mindazoknak, akik figyelemmel kísérik festői tevékenységemet és szeretik a munkáimat, egy  újdonságot szeretnék  figyelmükbe ajánlani!
Egy műalkotás egyediségéből fakadó értékén kívül sokféle célt szolgálhat. Kultúrát, esztétikai érzéket fejleszt, morális impulzusokat ad a szép, jó és igaz felé mutatva az utat.
A jelenkor technikai megoldásai lehetővé teszik, hogy a művészi alkotások adta élmények egyszerre több helyen is elérhetővé válhatnak…
Egy festményről készült reprodukció például iskolák, kórházak, irodák, éttermek, és sok más intézmény falait díszítheti, eljuttatva ezzel a művész üzenetét és fejlesztve a festészet iránti fogékonyságot, azok számára is, akiknek nincs módja megtekinteni az eredeti műalkotást. Továbbá ezeket bárki meg is vásárolhatja kedvező áron.

Mostantól az én festményeimről is rendelhetők Giclée művészi nyomatok, az eredetivel megegyező illetve egy kisebb  1:1,5 méretben.

A Giclée művészi nyomatok a ma elérhető legjobb minőségű nyomtatott termékek, melyek készítése a nyomtatás új, korszerű módja, mely megfelel a művészek, a gyűjtők és a múzeumok legmagasabb elvárásainak.

A reprodukciók vakkeretre feszített vászonra készülnek, akasztóval ellátva, így további tennivaló nincs velük. A vízfestményeket papírra nyomják, tehát lehetőség van arra, hogy paspartue kartonnal és hátlappal rendeljék meg illetve ezek nélkül is elvihetők. Az igényeket az oldalamon található webshop-ban megjegyzésként rögzítheti. A nyomatok ára függ az eredeti festmény típusától, a rendelt méretétől és a keretező, felfüggesztő eljárástól is!

A gyártási folyamatról…

 

A Giclée készítésének folyamata alkotói együttműködés a művész és a nyomtató mester között, amelyben a művész ellenőrzi a folyamat minden részletét.

Az igazi Giclée nyomatok nagyon nagy felbontásban (legkevesebb 1200dpi -től akár 2400 dpi -ig) pigment bázisú fakulás mentes festékekkel archív, savmentes alapanyagokra készülnek. Az ilyen papírok és festővásznak rendelkeznek egy festék-megkötő réteggel (coating) ami biztosítja, hogy a festék által nyomtatott kép akár 100 évig, vagy azon túl is együtt él a hordozójával.

Az eredeti műalkotást 2 dimenzióban digitalizálva jutunk a pontos és hű reprodukcióhoz nélkülözhetetlen adatokhoz.

A számítógépes grafikán és a digitális fotográfián túl a meglévő alkotások digitalizálásának legkorszerűbb módja a nagy felbontású szkennelés, a világszínvonal csúcsát jelentő Cruse óriás szkennerrel.

Színhelyes reprodukció…

 

Az értékes hardver és szoftver eszközökkel hatékonyan kezelik a munkafolyamatok színbeállításait. Ennek érdekében naprakészen tartják a szkennerek, monitorok és nyomtatók kalibrációit és színprofiljait. A nyomtatást vezérlő szoftver-rendszer (RIP) minden nyomtató és média kombinációra az oda illő ICC profilt alkalmazza, így biztosítva a legpontosabb eredetihez hű színeket.

Mint minden festett, rajzolt és nyomtatott műtárgynak így a Giclée művészi nyomatnak is legfontosabb hitelesítő eleme az alkotó saját kezű aláírása.

Minden egyes Giclée művészi reprodukció mellé tanúsítvány is jár!

A papír és vászon…

 

A Breathing Color® Crystalline Canvas művészi festővászon felülete selyemfényű. Kiváló minőségű 440gsm giclée alapanyagként a legnagyobb színmélységet és színteret biztosítja a vászon médiáink között. Ideális alapanyag a legigényesebb képzőművészeti és fotográfiai reprodukciókhoz. Selymes fénye kiemeli a kontrasztokat és élénk színeket nyújt.

A Fabriano Artistico Watercolour alapanyaga a 13. században alkalmazott eredeti technikával készül. Az Artistico vitathatatlanul a világ első számú akvarell papírja. A tintasugaras bevonatú változat segítségével az eredeti vízfestményekkel megegyező látványban tudunk reprodukciókat nyomtatni. Régmúlt idők mestereinek évszázadokon át használt hagyományos papírjára kínáljuk a legmodernebb digitális nyomtatási technikát.

80 év kifakulás elleni garancia üvegezett keretben, vagy sötét tárolás mellett

 

Vakráma 2-4cm 
Vászonkép feszítése
Ékelt fa vakrámára

0